Melyik oldalról nézel ki jobban a fotókon?

Mindenkinek van egy előnyösebb oldala: egy egyszerű módszerrel eldöntheted, hogy neked melyik az.

 

Az arc nem tökéletesen szimmetrikus, a bal és jobb fél egy kicsit mindenkinél eltér egymástól.

Ezekből az apró különbségből adódik, hogy az egyik előnyösebb a másiknál: eláruljuk, hogy miként állapíthatod meg, melyik az.

 

Az előnyös profil

Jó, ha tisztában vagy vele, hogy a jobb vagy a bal arcfeleddel érdemes-e inkább a fényképezőgép felé fordulnod: hasznát veheted például az önéletrajzhoz küldött fotón, amikor fontos a számodra, hogy mit közvetítesz magadról. De a nyaralási képekkel is elégedettebb lehetsz, ha a szebbik arcod köszön vissza rajtuk.

Esztétikai szempontból az arcodnak az a fele tekinthető előnyösebbnek, amelyik karakteresebb, több határozottságot sugároz. Azt is érdemes megfigyelni, hogy melyik oldalról esnek rá szebben a fények, melyik részén kevésbé zavaróak az árnyékok. A profilt nagyban meghatározza az orr, ezért amelyik oldalról szabályosabb, az ember általában azt találja előnyösebbnek.

Készíts fotókat az arcodról

Bár a tükörben is szemügyre vehetnéd az arcod jobb és bal felét, ez a módszer nem ad lehetőséget a finomabb eltérések kielemzésére. Éppen ezért sokkal jobb, ha fotót készítesz mindkét oldalról: kérj meg valakit, hogy fényképezzen le. Ügyelj arra, hogy a fényviszonyok azonosak legyenek a képeknél, magyarán fordulj a készítéskor, valamint arra is, hogy a háttér semleges legyen. Több fénykép készüljön, picit forgatva a fejed, hiszen ritkán készül teljesen szabályos profilkép az emberről, és mások sem mindig onnan nézik.

 

Forrás: http://www.femina.hu/szepseg/melyik_profil_elonyosebb